Studenten kunnen vanaf 1 januari hun reisproduct ophalen. Dat is de vervanging voor de papieren ov-kaart die geldig was tot 31 december 2009. Een reisproduct is in feite een abonnement dat op je pas wordt gezet (die al eerder hebt ontvangen).

Via de website kun je de eerste letter van je achternaam invoeren. Als je achternaam begint met een A-G, dan mag je van de site tussen 4 en 13 januari je ov-chipkaart activeren. Begint hij met een H-O, dan adviseert de site je het product op te halen tussen 14 en 21 januari en voor achternamen P-Z tussen 22 en 31 januari. Deze data zijn echter adviesdata en je kunt nu gewoon je chipkaart activeren. Vanwege de grote toeloop kan het echter wel zijn dat het ophalen van het product even duurt of mislukt.

Het product is op te halen bij de ophaalautomaten; je kunt via de adresvinder de locaties van deze automaten vinden. Let op dat je dus een ophaalautomaat zoekt. Verder kan het zijn dat er nog een mededeling op zit dat het nog niet mogelijk is je reisproduct op te halen. Dit is dus niet meer correct.

Je kunt je reisproduct ophalen tot 31 januari. Tot die datum kun je reizen met hetzelfde abonnement als dat je in 2009 had. Let erop dat je als student nooit in moet checken bij de NS, maar wel altijd bij alle andere vervoerders als dat mogelijk is. Meer informatie kun je vinden via het menu bovenaan deze website.

Als je nog geen ov-chipkaart hebt, wordt het hoog tijd om deze aan te vragen. Dat kan via de website van de studentenov-chipkaart.