Op verschillende NS-stations hangt de mededeling dat de studentenov-kaart uit 2009 nog geldig is tot 31 januari omdat nog niet op alle chipkaarten een reisproduct staat. Op de website van de NS staat hetzelfde bericht, alleen dan met een andere nuance: daar wordt verzocht je papieren ov-kaart nog mee te nemen, zodat in het geval van uitval van de apparatuur je in elk geval kunt reizen.

Op je ov-chipkaart staat op dit moment hetzelfde reisproduct als op de ov-kaart uit 2009, ook zonder activatie. Je hoeft je papieren ov-kaart dus niet mee te nemen als je je ov-chipkaart maar neemt. Bij uitval van apparatuur kan de NS je niet dwingen een papieren kaart te tonen.

Als je echter nog geen ov-chipkaart hebt (dus ook niet het pasje met foto), dan kun je bij de NS voorlopig nog wel met de papieren kaart reizen. Als je bent veranderd van periode (van week naar weekend of omgekeerd) kun je natuurlijk ook van deze actie profiteren door de hele maand gratis te reizen met de NS.

Zie ook: FOK.nl – Oude OV-kaart nog maand geldig in de trein