Omdat er veel onduidelijkheid is over de ov-chipkaart, adviseert de LSVb om voorlopig nog de oude ov-kaart mee te nemen. Mocht je hier geen zin in hebben, dan hoeft het natuurlijk niet, gezien je gewoon een werkend ov-product hebt.

Tot 31 januari staat op alle passen het reisabonnement al voor je geladen. Voor die datum moet je het product voor de rest van het jaar activeren bij een ophaalautomaat (géén NS-automaat). Door drukte kan het zijn dat het “tijdelijk” niet mogelijk is om het abonnement op je pas te laden. Probeer het dan later nog eens.

De NS accepteert het als je reist met een papieren kaart; andere vervoerders hebben zich niet uitgelaten over dit gedoogbeleid. Reizen bij vervoerders die de ov-chipkaart al in hebben gevoerd kan voor studenten door gewoon een saldo op de pas te laden en in- en uit te checken. Bij vervoerders zonder ov-chipkaart kun je nog met een roze strippenkaart reizen. Bij de NS moeten studenten voorlopig nooit inchecken.

Als je nog geen ov-chipkaart hebt, kun je het beste contact opnemen met de helpdesk van de ov-chipkaart op 0900 0980.

Zie ook: Nu.nl – Veel onduidelijkheid over nieuwe ov-chipkaart