Net als bij de introductie van de Oystercard in Londen gaat er bij de ov-chipkaart ook het een en ander mis. Studenten moeten lang in de rij staan om ook na 31 januari gratis te kunnen reizen. Ook uitchecken gaat lang niet altijd goed, waardoor betalende reizigers 4 euro moeten betalen in plaats van de (vaak aanzienlijk) minder kostende rit. Reizigers met een abonnement kunnen zelfs met een geblokkeerde pas geconfronteerd worden.

Voor mensen die vanaf het begin al meedoen met de ov-chipkaart komen binnenkort € 2,50 administratiekosten om de hoek kijken. Deze kosten komen bovenop de € 7,50 kosten voor een nieuwe ov-chipkaart. Verder mochten reizigers vorige week met 40% korting reizen met de trein. Deze korting gold echter niet voor reizigers die de reis met de ov-chipkaart betaalde. Deze reizigers moesten het ‘gebruikelijke’ tarief betalen.

Op 27 januari nodigen wij je uit om mee te gaan naar Trans Link Systems (TLS) in Amersfoort om jouw klacht daar persoonlijk neer te leggen. Meer informatie over deze actie is te lezen op www.telefoonvrijedag.nl. Aanmelden kan via http://events.linkedin.com/Bezoek-aan-TLS-voor-OV-chipkaart/pub/198219.

Dit is een ingezonden mededeling.