Eerder waren er al berichten over problemen met het ophalen van de studentenov-chipkaart en was er een toezegging van de ov-bedrijven om alles in het werk te stellen om de problemen op te lossen. Om de studenten tegemoet te komen heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap – Ronald Plasterk – vandaag besloten de uiterste ophaaldatum van 1 februari op te schorten voor onbepaalde tijd; volgende week wordt meer duidelijkheid over de nieuwe ophaaltermijn verwacht.

De minister wil voorkomen dat studenten de dupe worden van technische problemen en stelt daarom de definitieve invoering voor een tweede keer uit; de datum is al eerder verschoven van 1 januari naar 1 februari. Dit is goed nieuws voor de grote hoeveelheid studenten die de studentenov-chipkaart nog niet heeft kunnen activeren. Begin deze week werd al bekend dat tweederde van de studenten dit nog moet doen.

Een woordvoerder van Trans Link Systems heeft aangegeven dat het probleem gevonden en verholpen is en storingen uit zouden moeten blijven. Desalnietemin wordt studenten gevraagd niet op de piekmomenten tussen 13 uur en 16 uur de studentenov-chipkaart te activeren.

Zie ook: Nu.nl – Opnieuw uitstel voor studenten ov-chip